IMPORTANT! Pentru a îmbunătăţi relaţia cu tine acest site foloseşte cookie-uri (eng. cookies).
Pentru mai multe detalii apasă aici. Dacă esti de acord cu acest lucru atunci poti [x] închide acest avertisment.
 

Termeni si conditii de utilizare


SITE/DOMENIU:

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre GLOBELA TRADE si acesta.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre GLOBELA TRADE si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de GLOBELA TRADE si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre GLOBELA TRADE intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea GLOBELA TRADE cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre GLOBELA TRADE catre Client indiferent de modalitatea de livrare.

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

1. POLITICA GENERALA
Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai site-ului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre GLOBELA TRADE si acesta.
1.1. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.tolsentools.ro.
1.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
1.3. Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului, GLOBELA TRADE sau oricarui tert cu care GLOBELA TRADE are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
1.4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:
1.4.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de GLOBELA TRADE prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea GLOBELA TRADE de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea GLOBELA TRADE.
1.4.2. GLOBELA TRADE va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
1.5. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
1.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 1.4, acesta poate sa contacteze GLOBELA TRADE, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la GLOBELA TRADE destinate acestui scop.
1.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de GLOBELA TRADE.
1.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de GLOBELA TRADE si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, GLOBELA TRADE va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2. CONTINUT 
2.1. Continutul informativ/imagistic prezentat pe site-ul GLOBELA TRADE este proprietatea intelectuala a GLOBELA TRADE.
2.2. Clientului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de GLOBELA TRADE, includerea oricarui continut in afara site-ului GLOBELA TRADE, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al GLOBELA TRADE asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al GLOBELA TRADE.
2.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre GLOBELA TRADE si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea GLOBELA TRADE cu referire la acel continut.
2.4. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.
2.5. In cazul in care GLOBELA TRADE confera Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea GLOBELA TRADE pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
2.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea GLOBELA TRADE si/sau al angajatului GLOBELA TRADE care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
2.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

3. CONTACT 
3.1. GLOBELA TRADE publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.
3.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite GLOBELA TRADE sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
3.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea GLOBELA TRADE de a contacta Utilizatorul sau Clientul.
3.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate GLOBELA TRADE se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si GLOBELA TRADE, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea GLOBELA TRADE in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
3.5. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

4. BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER 
4.1. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.
4.2. Datele preluate de la Utilizator sau Client in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre GLOBELA TRADE in limitele Politicii de confidentialitate.
4.3. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment:
4.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.
4.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.
4.3.3. Prin contactarea GLOBELA TRADE, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
4.4. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.
4.5. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea GLOBELA TRADE, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
4.6. GLOBELA TRADE nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al GLOBELA TRADE, la momentul expedierii buletinului.

5. POLITICA DE VANZARE ONLINE 
5.1. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.
5.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.
5.3. GLOBELA TRADE poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.
5.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.
5.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.

6. PRODUSELE OFERITE DE GLOBELA TRADE
6.1. Produsele comercializate prin intermediul www.tolsen.ro sunt noi, in ambalajul original “Tolsen” si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, certificat de garantie si formular de retur, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv GLOBELA TRADE isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a GLOBELA TRADE.
6.2. Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consilierul clienti GLOBELA TRADE in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.
6.3. Chiar daca, in ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii GLOBELA TRADE. Daca pretul real al produsului este mai ridicat decat pretul afisat pe site, consultantii nostri de vanzari sunt indreptatiti sa va satisfaca cererea de a va livra produsul la pretul publicat pe site, numai in masura in care vom putea face acest lucru, dupa cum si dumneavoastra sunteti indreptatit sa refuzati comanda respectiva. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dumneavoastra ati achitat pretul in avans, diferenta va va fi returnata dupa cum se va conveni de comun acord, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii produsului.
6.4. GLOBELA TRADE nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia GLOBELA TRADE de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document.

7. VALABILITATEA OFERTELOR
7.1. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.
7.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
7.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
7.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.
7.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
7.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.
7.7. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 13.
7.8. Promotiile si reducerile se aplica doar in perioada mentionata pe materialele de promovare, iar preturile se calculeaza conform conditiilor stipulate in cadrul acestora.
7.9. In cazul returnarii produselor aflate in promotie: Daca prin inlaturarea unui/unor produse nu se mai respecta conditiile stipulate pe materialele de promovare, pretul produsului/produselor ramase in comanda se calculeaza fara aplicarea promotiei!

8. COMANDA ONLINE 
8.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.
8.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
8.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca GLOBELA TRADE poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de GLOBELA TRADE, in functie de scop/situatie:
8.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.
8.3.2. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.3.1, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)
8.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
8.4. GLOBELA TRADE poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
8.4.1. Datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;
8.4.2. Activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea GLOBELA TRADE si/sau partenerilor acestuia;
8.4.3. Fara nicio justificare.
8.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform 8.3.
8.6. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care GLOBELA TRADE informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.
8.7. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea GLOBELA TRADE, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
8.8. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
8.9. Este permisa folosirea unui singur voucher de catre Client pe o comanda efectuata online. Folosirea a mai multor vouchere va duce la anularea comenzii de catre reprezentantii GLOBELA TRADE.
8.10. Programul de preluare al comenzilor este de luni pana vineri intre orele 10:00 – 17:00, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 09:00 – 18:00, sambata 09:00 – 14:00.

9. PLATA PRODUSELOR
9.1. Pentru plata produselor tale preferate de pe site, iti punem la dispozitie urmatoarele modalitati de plata:
  √ Plata in numerar
Plata cu numerar se face inetegral in lei la livrarea prin curier (ramburs) sau la ridicarea produselor de la Showroom TOLSEN din incinta Expo Market Doraly, pavilion P6, Afumati, Ilfov. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. La sediul nostru din oras Pantelimon, Bd. Biruintei, nr.302, judetul Ilfov, nu se pot face plati in numerar.
  √ Plata online cu card bancar
Magazinul online www.tolsentools.ro este certificat 3D Secure de catre VISA si MasterCard prin NETOPIA Payments pentru tranzactii online cu orice card bancar emis de catre orice banca sub sigla VISA si MASTERCARD. Plata cu card bancar reprezinta o optiune simpla si sigura de efectuare a platilor online. Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!
Magazinul online www.tolsentools.ro foloseste pentru toate tranzactiile online serviciile NETOPIA Payments. Plata se bazeaza pe un sistem securizat de procesare a tranzactiilor online care ofera confidentialitate, siguranta si simplitate in achizitia produselor si serviciilor prin Internet. Datele cardului dumneavoastra ajung direct la banca, nimeni altcineva neavand acces la ele.
  √ Plata prin transfer bancar in contul IBAN RO40INGB0000999907700439, deschis la ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti.
9.2. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

10. LIVRAREA
10.1. Livrarea produselor se va face oriunde in tara, prin intermediul firmei de curierat Sameday in perioada de timp pana la care profesionistul se angajeaza sa livreze produsele conform O.G. nr.34 / 2014, de la data la care consumatorul a transmis comanda, de obicei in termen de 48h. In cazul in care nu se va reusi livrarea in termenul mentionat, veti fi contactat(a) telefonic. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Nu se fac livrari in weekend si nici in zilele declarate oficial ca sarbatori legale.
10.2. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediul GLOBELA TRADE, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. Adresa de livrare a produsului se va confirma impreuna cu consilierul clienti GLOBELA TRADE, numai in scris prin email. În cazul clienților care au in istoricul comenzilor livrări refuzate, GLOBELA TRADE își rezervă dreptul de a nu expedia comenzile ulterioare decat dupa efectuarea plătii in avans a acestora.
10.3. Costul de livrare este 14.9 lei pentru comenzile cu valoare mai mica de 500 lei iar orice alte comenzi se livreaza gratuit. Tariful de livrare este valabil pentru orice localitate din Romania.
10.4. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si functioneaza si o reprezinta semnatura pe documentele fiscale legale. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.
10.5. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de GLOBELA TRADE care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
10.6. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de GLOBELA TRADE fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de GLOBELA TRADE de la acest client.

11. RETURNAREA PRODUSELOR
11.1 GLOBELA TRADE SRL, in calitate de profesionist, aplica prevederile OUG 34/2014, Art. 9, privind regimul juridic al contractelor la distanta „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului”.
11.2 Notificarea de retragere se trimite prin posta sau email, datata si semnata de catre consumator, pe adresa:

GLOBELA TRADE SRL
Bd. Biruintei nr. 302,
Pantelimon, ILFOV, ROMANIA
Cod postal 077145

sau la email sales@tolsentools.ro, in atentia Departament Juridic. 

11.3 In situatia mentionata aici dvs. veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat in stare initiala, fara urme de interventii, zgarieturi si cu toate sigiliile producatorului precum si in ambalajul original. GLOBELA TRADE SRL se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 de zile. Taxa aferenta transportului produselor returnate cade exclusiv in sarcina cumparatorului iar contravaloarea produselor returnate va fi restituita in maxim 14 zile lucratoare de la data primirii returului. Banii se vor returna in contul bancar pe care il va pune la dispozitie cumparatorul. Pentru expedierea produselor returnate catre GLOBELA TRADE SRL va recomandam sa folositi serviciile unui curier rapid. GLOBELA TRADE SRL nu accepta colete retur cu ramburs si nici livrarile care presupun deplasarea la un punct de colectare.
11.4 Intotdeauna se va restitui numai contravaloarea produselor, fara cheltuielile initiale de livrare, in cazul in care acestea au existat.
11.5 Prin desigilarea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele, inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dvs, in consecinta produsele desigilate nu mai pot fi returnate, in conformitate cu OUG 34 / 2014 art. 16 pct. d și e.
11.6 Se pot returna urmatoarele produse:
- Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site;
- Coletele ce prezinta deteriorari severe;
- Produsele ce au fost livrate gresit;
- Produsele care au fost eronat comandate.
Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie) vor fi inlocuite in termen de 48 de ore de la receptie, fara alte costuri, cu conditia ca produsul returnat sa fie complet, exact ca in momentul ridicarii sau livrarii, dar numai dupa notificariea in scris la adresa de mai sus. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie de 14 zile, conform Legii 449/2003. In acest caz, GLOBELA TRADE SRL poate percepe taxe suplimentare pentru primirea spre retur a produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea un cuantum intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.
11.7 Nu se pot returna urmatoarele produse:
- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie;
- Produse aduse pe comenzi speciale;
- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena;
- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati;
- Produse primite cadou la alte produse doar cu conditia unei noi achizitii;
- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu mai pot fi revandute sub nicio forma.
11.8 Nu avem obligatia legala de a accepta returul comenzilor peste termenul de 14 zile stabilit de lege. Totusi, in anumite situatii, acordam clientilor nostri aceasta facilitate, caz in care produsele aferente unor comenzi care au depasit perioada legala de returnare de 14 zile, pot fi acceptate numai in anumite cazuri si numai cu o penalizare aplicata la valoarea totala de facturare a comenzii dvs!. Valoarea penalizarii se calculeaza in functie de pierderile legate de vanzarea ca produs resigilat. Valoarea minima de penalizare este de 30%. Decizia de acceptare sau returnare va fi transmisa pe e-mail impreuna cu valoarea de penalizare, dupa receptionarea cererii de retur. Termenul maxim de raspuns este de 72 de ore (3 zile lucratoare). Termenul de returnare al banilor in cazul in care perioada de returnare a fost depasita este de maximum 30 de zile.
11.9 Produsele vor fi returnate exact asa cum au fost livrate / primite de catre dvs, cu toate documentele incluse, dupa confirmarea de primire de catre noi a cererii dvs de retur prin raspuns la e-mailul de notificare sau telefonic. Adresa pentru returnarea produselor este:

GLOBELA TRADE SRL
Bd. Biruintei nr. 302,
Pantelimon, ILFOV, Romania
Cod postal 077145
Telefon: 0374.955.788
E-mail: sales@tolsentools.ro
Program de lucru: Luni - Vineri 9:00 - 17:00

11.10 Produsele trebuie sa fie returnate direct la sediul nostru prin curier rapid. Produsele returnate prin curier rapid NU se vor trimite cu RAMBURS. Va recomandam sa utilizati serviciile de curierat rapid care permit urmarirea coletului. Nu suntem raspunzatori pentru coletele care au fost rau ambalate, pierdute sau deteriorate de catre seviciul postal sau serviciul de curierat rapid in timpul transportului catre noi.
11.11 Orice conflict aparut intre GLOBELA TRADE SRL si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor de judecata romanesti. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

12. FRAUDA SI SPAM
12.1.Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare.
Site-ul GLOBELA TRADE este gazduit de serverele unei terte firme. GLOBELA TRADE nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari ale scripturilor programate. GLOBELA TRADE nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului GLOBELA TRADE. GLOBELA TRADE nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.tolsen.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.
12.2 Abonarea si dezabonarea la newsletter Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.tolsen.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala. Utilizarea newsletter-ului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare.
GLOBELA TRADE detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document. Abonatii newsletter-ului GLOBELA TRADE pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective.
Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului GLOBELA TRADE mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, GLOBELA TRADE nu poate fi facuta raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

13. RESTRICTIONAREA ACCESULUI
GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.
13.1. GLOBELA TRADE nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
13.2. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
13.3. GLOBELA TRADE declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele GLOBELA TRADE.
13.4. Clientul sau Utilizatorul va informa GLOBELA TRADE asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
13.5. GLOBELA TRADE nu promoveaza SPAM-ul.
13.6. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.
13.7. Comunicarile realizate de catre GLOBELA TRADE prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
13.8. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a site-ului/continutul si/sau GLOBELA TRADE si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
13.8.1. de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
13.8.2. de a altera sau altfel modifica continutul site-ului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre GLOBELA TRADE catre Utilizator / Client.
13.8.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza site-ul.
13.8.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre GLOBELA TRADE catre Utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

14. LIMITARE DE RESPONSABILITATE 
14.1. GLOBELA TRADE nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.
14.2. GLOBELA TRADE nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
14.3. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre GLOBELA TRADE, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii GLOBELA TRADE, conform detaliile de contact, astfel incat GLOBELA TRADE sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
14.4. GLOBELA TRADE nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al GLOBELA TRADE.
14.5. GLOBELA TRADE nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
14.6. GLOBELA TRADE este exonerata de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al GLOBELA TRADE, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
14.7. GLOBELA TRADE nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
14.7.1. serviciul/produsul va fi potrivit cerintelor clientului;
14.7.2. serviciul/produsul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
14.7.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului;
14.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

15. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE 
15.1. GLOBELA TRADE garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre GLOBELA TRADE pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre GLOBELA TRADE nu implica obligativate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa: globelatrade@gmail.com, sau prin posta la adresa: ORAS PANTELIMON, BD. BIRUINTEI, NR. 302, JUDETUL ILFOV, pe numele: S.C. GLOBELA TRADE S.R.L.
15.2. GLOBELA TRADE se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
15.3. Informatiile furnizate catre GLOBELA TRADE sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului GLOBELA TRADE, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. GLOBELA TRADE nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
15.4. GLOBELA TRADE certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 (”GDPR”), a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
- dreptul de acces la date (de a ști dacă vă prelucrăm datele, ce date și în ce modalitate, precum și detalii referitoare la prelucrare);
- dreptul de rectificare a datelor greșite sau neactualizate;
- dreptul de ștergere a datelor personale, în condițiile și cazurile prevăzute de lege;
- dreptul de a cere restricționarea prelucrării, în condițiile și cazurile prevăzute de lege;
- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate;
- dreptul la portabilitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal (în măsura în care datele au fost prelucrate prin mijloace automate și portabilitatea este posibilă).
Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa globelatrade@gmail.com sau prin posta, la adresa: S.C. GLOBELA TRADE S.R.L. din Oras Pantelimon, Bd. Biruintei, nr. 302, Judetul Ilfov. GLOBELA TRADE nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. GLOBELA TRADE nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate in scopul precizat in prezentul document.

16. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT 
16.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
16.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
16.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
16.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
16.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 16.3.

17. LITIGII 
17.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc site-urilor si/sau al oricarui continut trimis de catre GLOBELA TRADE Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele "Termeni si conditii de utilizare".
17.2. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si GLOBELA TRADE se va rezolva pe cale amiabila.
17.3. GLOBELA TRADE nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.
17.4. Orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre Utilizator si GLOBELA TRADE sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.
17.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
17.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

18. DISPOZITII FINALE 
18.1. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.
18.2 GLOBELA TRADE nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
18.3. GLOBELA TRADE isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.tolsen.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.tolsen.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.